Blaha blaha

Blaha blaha

Spamalot Nöjesteatern Malmö 2/12 2010

ÖvrigtPosted by Teresa Tue, January 11, 2011 21:12:34

Naturligtvis lyckades vi boka in dagen då snökaoset kulminerade i Skåne att se musikalen Spamalot på Nöjesteatern i Malmö. Det var med viss oro jag klev på mitt tåg och väntade på att jag, sambon och mamma skulle sammanstråla via TRE olika kollektivalternativ. Men till vår förvåning kom vi klockrent i tid till Malmö, trots snökaos. Vi gick och åt god mat och drack vin eftersom vi var i god tid, mycket trevligt.

Själva Spamalot-musikalen var helt toppen! Jag har inget att klaga på alls, det var roligt, proffsigt och charmigt och vi satt längst fram och skrattade så tårarna rann emellanåt. Gillar man Monty Python och/eller Hipp Hipp och Johan Glans så ska man försöka se dem om man har möjlighet, jag tyckte tiden bara rusade iväg. Johan Wester var toppen i rollen som Arthur, Kim Sulocki var helt outstanding som hästen/tjänaren Patsy och Anki Albertsson var underbar i rollen som Lady of the Lake. Adde Malmberg fick ta alla Cleese-roller och det passade förstås honom perfekt, precis som att Johan Glans fick spela mesen Sir Robin. :-) Robert Rydberg (Sir Galahad) och Mattias Linderoth var också riktigt duktiga och roliga.Hemresan sedan var inte lika smidig. Tågkaoset hade kulminerat när vi kom till stationen och ett tåg skulle precis gå åt vårt håll och enligt skärmen var det en minut kvar, men snöpligt nog åkte det mitt framför nosen på oss. Så vi fick vänta i kylan på nästa tåg och det var inte så skönt att stå och frysa. Vi gick fram och tillbaka till musikalen så vi hade redan varit ute en hel del och frusit. Till sist kom i alla fall tåget och vi kunde stiga på, men tyvärr gällde inte det tågföraren som inte var på plats. Hon kom först efter en timme(!) och då var vi riktigt trötta och stela. Efter låååång väntan kom vi i alla fall fram och skulle ha taxi hem, men det var en timmes väntan där och vid det här laget frös vi MASSOR. Men vi hade enorm tur, eftersom när vi satte oss och väntade på taxin så kom en annan taxi som var ledig (ett annat bolag) och vi tog den direkt och kom hem till 02.00 ungefär efter en vansinnesfärd på snöiga vägar.

Dagen efter var det tänkt att mamma skulle åka hem, men efter två timmars snökaoshysteri på stationen gav vi upp. Tågen var inställda, ersättningsbussarna lyste med sin frånvaro och den som faktiskt dök upp till sist var så full att det hade behövts tre till innan mamma hade haft en chans att komma med. Första tåget som gick igen var så fullt att över hälften inte kom med, stackars mamma kom på trappsteget, men inte längre. Efter det orkade vi inte stå och frysa längre och åkte hem istället och lagade kycklingwok.

Musikalen får fem solgula paraplyer av fem möjliga! Snökaoset och Skånetrafiken får
en hög illaluktande gyttja och en flygande ko i huvudet!