Blaha blaha

Blaha blaha

Pet Shop Boys - KB-Hallen 200901208

KonsertPosted by Teresa Wed, January 27, 2010 11:36:17

Lite sent omsider så är det läge att skriva ett par rader om konserten med Pet Shop Boys som jag var på i Köpenhamn den 8 december.

Konserten var en del i Pandemonium-turnén och jag kan ju börja med att påpeka att jag älskar senaste skivan "Yes" och tycker den är bland de bästa de gjort på MYCKET länge. Så att komma in på KB-hallen och se kuber över hela scenen gjorde mig genast förväntansfull.

Jag har inte sett Pet Shop Boys tidigare, till min stora sorg. De har alltid haft en extra plats i mitt hjärta och var det första "riktiga" bandet jag föll för. Därför var jag lite nervös över att se dem så här pass sent i deras karriär, Neil Tennant är ändå 55 bast numera.

Men alla tvivel försvann så fort showen brakade igång och jag hade gott om tillfällen då jag bara stod och gungade med musiken och mös likt Nelson Muntz i Simpsons då han hamnar på en Andy Williams-konsert.

Kuberna flög hit och dit och det hela var riktigt snyggt iscensatt. Fyra duktiga dansare var också på scen och hjälpte till att få fart på det hela. Neil Tennant har aldrig varit någon dansant person och kommer aldrig blí det heller. :) Gott om klädbyten var det också som sig bör och det var inte en tråkig minut.

Stämningen inne på KB-hallen var också på topp, publiken älskade dem och de radade upp låtar från åtskilliga album, inklusive de äldsta. De mixade även in låtar i varandra så att man fick små smakprov, vilket säkert stör anala konsertbesökare, men jag tyckte det var riktigt smart med tanke på deras gigantiska repertoar. Jag tyckte även det var underbart att de spelade "Do I have to" (B-sidan på Always on my mind-singeln) som jag altid tyckt extra mycket om.

Till och med "Being Boring" som jag tidigare upplect som ett rejält sömnpiller kändes riktigt bra och gav en ny känsla för låten.

Ska jag hitta något alls att klaga på så skulle det vara att Chris Lowe bara lockade oss med att dansa loss lite på scenen och aldrig körde något av sina solonummer.

I övrigt var det toppen från start till slut och avslutningen med den splitternya jullåten "It doesn't often snow at Christmas" var pricken över i, med dansarna iklädda söta julgransdräkter. :)

Hela låtlistan:

1. Heart
2. Did You See Me Coming?
3. Can You Forgive Her?
4. Love etc.
5. Building A Wall / Integral
6. Go West
7. Two Divided By Zero
8. Why Don't We Live Together?
9. New York City Boy
10. Always On My Mind
11. Closer To Heaven(intro)
12. Left to My Own Devices
13. Do I Have To?
14. Kings Cross
15. The Way It Used To Be
16. Jealousy
17. Suburbia
18. What Have I Done to Deserve This
19. All Over The World
20. Se A Vida É
21. Viva La Vida / Domino Dancing
22. It's A Sin
Encore:

23. Being Boring
24. West End Girls

Encore 2:

25. It Doesn't Often Snow At Christmas