Blaha blaha

Blaha blaha

Inception

FilmPosted by Teresa Tue, August 03, 2010 15:06:07

Jag har alltid haft svårt för Leonardo Di Caprio. Jag har alltid tyckt att han ser ut som en lite 12-åring och haft svårt att se honom i "vuxna" roller och han var en av många anledningar till att jag tycker Titanic är ett totalt skämt. Men äntligen har grabben åldrats så det syns och han börjar se ut som en trovärdig trettioåring!

Inception är en sådan där film som du troligen antingen tycker är ball eller så tycker du den är urfånig. På pappret kände jag att den tilltalade mig, Jag gillar Christopher Nolans tidigare filmer och jag tyckte konceptet verkade lite kul med drömvärldar som man kan gå in i.

Filmen visade sig vara mycket bättre än väntat, faktiskt lite samma känsla som när jag såg animerade "9", något jag upplever förbenat sällan när jag ser nya filmer idag.

Joseph-Gordon Lewitt spelar sin livs hittills bästa roll, jag tyckte han var stencool filmen igenom. Överhuvudtaget är alla birollsinnehavare riktigt bra och gruppen känns väl sammansatt. Jag ville verkligen alla i gruppen väl, hur ofta händer det i en film idag?!

Så var det lille Leo då. Han är förbannat bra i den här filmen. Faktum är att han kanske alltid är förbannat bra, jag vet inte för jag har inte kunnat titta på honom seriöst innan. :)

Storyn som sådan är också riktigt, riktigt bra. Man behöver vara lite med i handlingen för att hänga med i svängarna, men Nolan tappar aldrig bort sina tittare och trots att man hoppar genom olika drömnivåer hit och dit så har man full koll på handlingen. Lägg till detaljer som inte förklaras fullt ut utan lämnas som övning till tittaren att reda ut efteråt och jag är helt såld. Visst finns det små detaljer som man skulle kunna hacka lite på, men de är så små i det stora hela att åtminstone jag inte störs alls av dem.

Rent visuellt är Inception en våt dröm. Tyngdlöshetsscenerna är vansinnigt välgjorda precis som de radikala miljöändringarna. Dregel!

Summa summarum: jag vill ha fler filmer av den här kalibern! Och nästa gång vill jag även ha en slyngelfri biosalong...

Betyget blir 4 slyngelfria och vackra drömvärldar!